Religious Education

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ


Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα δραστηριοποιείται σε πάνω από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Επίσης διαθέτει περισσότερους από 30.000  γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνικούς, διοικητικούς και άλλους επαγγελματίες.


Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ιδρύθηκαν το 1971 στην Γαλλία από γιατρούς και νοσηλευτές που είχαν περιθάλψει τραυματίες και ασθενείς κατά την διάρκεια του πολέμου της Μπιάφρας και από άλλους ανθρωπιστές που είχαν βοηθήσει τους πλημμυροπαθείς του ανατολικού Πακιστάν. Είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική φροντίδα σε ανθρώπους αποκλεισμένους από την υγειονομική περίθαλψη, σε θύματα βίας, φυσικών καταστροφών ή ένοπλων συγκρούσεων.

Δρα με μοναδικό κριτήριο τις ιατρικές ανάγκες, ανεξάρτητα από φυλετικά, θρησκευτικά ή πολιτικά κριτήρια με στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις ανθρωπιστικές κρίσεις που μαίνονται στον πλανήτη. Περισσότεροι από 5,7εκατομμύρια υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο στηρίζουν το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Στηρίζονται σε ιδιωτικές δωρεές για να χρηματοδοτήσουν την δράση τους προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο χειραγώγησης της ανθρωπιστικής βοήθειας, ιδιαίτερα σε εμπόλεμες περιοχές και κρίσεις εκτοπισμού.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρέχουν ιατρική φροντίδα, καταπολεμάνε επιδημίες, πραγματοποιούν εκστρατείες εμβολιασμού, αντιμετωπίζουν τον υποσιτισμό και παρέχουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Το 2017 παρενέβησαν  σε 72 χώρες.

Συμπεραίνουμε ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια οργάνωση που βοηθά όλους τους ανθρώπους σε όλες τις χώρες του κόσμου εθελοντικά, χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον και με πολλές προσωπικές θυσίες.
Η ανταμοιβή τους είναι η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο. Μένουν μακριά από τις οικογένειές τους, τους φίλους τους και την πατρίδα τους. Η δουλειά τους είναι αποτελεσματική και αυτό φαίνεται από το μεγάλο αριθμό χωρών που έχουν βοηθήσει έως σήμερα και συνεχίζουν.
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια εσωτερική δύναμη ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και κακουχίες που συναντούν. Πολλοί παίρνουν την δύναμη αυτή από το Θεό, αφού ο Θεός είναι αγάπη συμπόνια, αλληλεγγύη και ευσπλαχνία.


Ράνια Ζαρδαβά

3ο Γυμνάσιο Χορτιάτη
 
Πηγές:


Μαμά, θα πάω στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα



Δεν υπάρχουν σχόλια: